Atıksız Su Arıtıcı
Atıksız su arıtma/arıtıcı /atık suyu olmayan Arıtma cihazı/Atık su üretmeyen Arıtma cihazı
Atık su üretmeyen Fiber membran filtrasyon sistemi;suyun yapısını bozmaz,mineralleri tutmaz.dolayısıyla TDS değerini düşürmez.TDS değerini oluşturan mineralleri tutmadığı için TDS cihazı ile ölçüm yapanlar bu cihazı almamalıdır,Ters osmos sistemli cihaz almalıdır; çünkü düşük TDS ancak ters osmoz arıtma sistemi ile elde edilir.
Atığı olmayan UF filtreleme sistemi,belediyelerin sağladığı,kaynağı bilinen,daha güvenli,içmeye yakın kalitede olan suları dahada iyileştirerek içme suyu elde eder.
Atık suyu olmayan su arıtma cihazı
Sert su daha fazla mineral içeren sudur,atıksız arıtma cihazı suya sertlik veren ve sağlık için gerekli olan mineralleri azaltmadığı için suyun yapısını bozmaz ve suyu yumuşak suya çevirmez.
1. Aşama Sediment filtre : Sudaki fiziksel kirliliği oluşturan yabancı maddeleri, asılı parçacıkları, tortuları ,çamuru ve pasları temizler.
2. Aşama Aktif Karbon Filtre: Hindistan cevizi kabuğunda elde edilen aktif karbon filitre. İstenmeyen kimyasal maddeleri pestisitleri, klor ve koku giderir.
3. Aşama Fiber Membran Filtre: (ters ozmoz olmayan su arıtma cihazı)Fiber membran filtre, Hassas arıtma sayesinde suda bulunan mikrop, virüs,bakteri,kimyasalları tutarken,mineralleri tutmaz.0,2 mikron gözenekli UF suyun yapısını bozmaz.Doğal içme suyu sağlar.
4. Aşama : Kokonat bazlı post karbon filtre:
KİREÇLİ SUDAN KORKMAYIN
Su kaynatıldığı zaman oluşan tortuların zararlı olduğunu düşünür ve kullandığımız suyu değiştiririz. “Suda oluşan tortular ve kireç aslında suyun zengin mineralli olduğunun göstergesidir”
İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Tıbbi Ekoloji ve Hidroklimatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zeki Karagülle, suda oluşan tortularının nedenlerini anlatıyor.
Kaynama sırasında ortaya çıkan ve kaynama kaplarının dibinde biriken kireç ve tortu aslında günlük kullandığınız damacana veya pet sularının sağlıklı ve zengin mineralli yapısının bir göstergesi. Suya sertliğini veren bu maddeler aslında suyun doğal yapısıyla ilgili ipuçları veriyor.
Su Kaynatıldığında Neden Tortu Oluşur?
Yüksek mineralli doğal suların kaynatılması sırasında meydana gelen kireç ve tortu oluşumlarının olumsuz bir özellik olarak sorgulanıyor, oysa bunların yüksek mineralli doğal sulara sertliğini veren ve kaynatma sırasında oluşan, suda çözünmeyen kalsiyum karbonat ve magnezyum karbonat bileşikleridir. En genel adıyla kireç olarak bilinen bu maddenin düşünülen zararının aksine, içilen sudaki mineral zenginliğinin ve sağlığın bir göstergesi. İçtiğinizin suyun mineral yapısını üzerindeki etiketi okuyarak kolayca öğrenebilirsiniz.
Sert ve Doğal Mineralli Sular Sağlığa Yararlı mı?
Sert, yani çok düşük mineralli olmayan doğal mineralli su ısıtıldığı veya kaynatıldığı zaman ana maddesi suda çözünmeyen kalsiyum karbonat, yani kireç olan tortu oluşur. Konulduğu kap, çaydanlık veya tencere diplerinde çöker. Burada gerçekleşen kimyasal süreç, suyun sertliğini oluşturan kalsiyum ve bikarbonat iyonlarının ısıtma veya kaynatma sırasında, esası kalsiyum karbonat tuzu olan tortu oluşturarak dibe çökmesi ve halk arasında da kireç diye bilinen sert çökeltiler oluşturmasıdır. Sert suların ve doğal mineralli suların son yıllarda bilimsel olarak kanıtlanan ve giderek daha iyi anlaşılan, insan sağlığı üzerindeki bir dizi olumlu etkileri de aslında içerdikleri kalsiyum, magnezyum ve bikarbonat iyonlarına yani suya sertliğini veren maddelere bağlıdır.